Når gaming får et formål!

Esport i sig selv, er en spændende størrelse, digitale færdigheder er en kompetence som alle vil få brug for i et eller andet omfang i deres fremtid. Vi er så priviligerede her på Hillerød Privatskole at vi kan tilbyde esport på skoleskemaet, allerede fra 1. klasse.

Men hvorfor skal de starte så tidligt? 

Esport er meget mere end bare “gaming”, ved hjælp af computerspil kan vi skabe et miljø som barnet trives i, det er spændende og kompetence udfaldet er enormt. 

Indlæring gennem “leg” er en enorm effektiv metode til at arbejde med lige netop disse områder. 

Igennem hele årets forløb vil vi komme  til at arbejde rigtig meget med de forskellige kompetence områder beskrevet under spillene, men en anden bonus eleverne får med, er de venskaber der opstår gennem gaming.

Hillerød Privatskole er en skole mange rejser til fra omkring liggende byer, det betyder at legeaftaler godt kan være lidt besværlige. Gennem HPSKs egne kanaler vil børnene nu kunne spille sammen hjemmefra og på den måde få lidt ekstra kvalitetstid med venner som man måske ellers har haft begrænsede muligheder med.

Esport på skemaet på Hillerød Privatskole

Minecraft

CS:GO

Alle klasserne vil starte med at spille spillet “Minecraft”, her spiller vi på skolens egen lukkede server. (Det betyder at der ingen kommunikation er, med andre end klassens elever).

Minecraft er et spil der i korte træk handler om at bygge. Man har sin karakter som skal indsamle div. materialer som træ, sten og andet. Ud fra de materialer kan man bygge værktøj, bygninger og landskaber.

Det vil altså sige at man har mulighed for at skabe sin helt egen verden… Men hvad skal den verden så bestå af, hvordan skal den se ud, hvem skal bygge hvad og hvordan?

Det bliver et spændende år hvor vi har stor fokus på planlægning, samarbejde, kommunikation, kreativitet og naturligvis problemløsning, det vil kræve af eleverne at de lærer at være omstillingsparate, da det ikke altid vil være muligt at køre efter egne planer.

Fra 6. klasse til og op, vil vi også komme til at stifte bekendtskab med spillet “CounterStrike: Global Offensive”.

Du kender det måske fordi dine børn allerede spiller det, måske har du set det på TV 2 ZULU eller måske har du hørt om det verdenskendte Astralis hold?

Spillet som også er kaldet CS:GO handler om 2 hold der kæmper mod hinanden. Det ene hold som terrorister og det andet som anti-terrorister. Her er terroristernes fokus er at få plantet en bombe og sørge for at den springer imens anti-terroristerne skal få stoppet attentatet, enten ved at bomben ikke bliver placeret eller også at den ikke når at springe.

Det er et taktisk spil der handler om strategi, planlægning, kommunikation, hurtige reflekser, teamwork samt evnen til at gøre hvad der bliver sagt, når det bliver sagt (også selvom at man måske er uenig).

Esport på skemaet hos Hillerød Privatskole

Udstyr

Computer specs.

Andet udstyr

PC stationer: 12 stk.

Bord:
Gamerstol:
Headset:

Keyboard:
Mus:

Loungeområde med både lænestole og playstation.